Két új pályázati forrás

Újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program

30 milliárdos keretösszeggel indul a Zöld Nemzeti Bajnokok program. A hazai vállalkozások az energiahatékonyság, az elektormobilitás, a vízgazdálkodás, a másodnyersanyagok hasznosítása vagy egyszer használatos műanyagok kiváltására irányuló beruházásaikhoz nyerhetnek 20 millió és 1,5 milliárd forint közötti, legfeljebb a költségek 50 százalékát fedező támogatást.

A program keretében eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásra, tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására és információs-technológia fejlesztésre lehet pályázni.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. előminősítésére október 22-ig jelentkezhetnek a cégek, a tanúsítványt megszerző vállalkozások pedig 2021. november 22-től december 6-ig nyújthatják be pályázataikat.

Már igényelhető a munkavállalók képzését célzó támogatás

Október elsején indult el a munkaerő fejlesztését segítő pályázat, az első szakaszban 15 milliárd forintos keretösszeggel.

A KKV-k maximum 50, a nagyvállalatok 100 millió forintra pályázhatnak, a támogatás mértéke 50-70 %, a vállalkozás méretétől függően.

A pályázat keretében szakmai ismeretek bővítésére, kompetenciafejlesztésre, informatikai és nyelvi képzésekre igényelhető támogatás, kiegészítve a kieső munkaidőre jutó bérköltséggel. A képzési program időtartama 12 hónap lehet.  A támogatási kérelmeket 2021. december 31-ig lehet benyújtani.

Felmerülő kérdéseikkel és a pályázatokkal kapcsolatban keresse az MPPI Kft. munkatársait az info@mppi.hu címen.