• Home »
  • Támogatások »
  • Kiírásra került a GINOP-8.3.5-18, mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram

Kiírásra került a GINOP-8.3.5-18, mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram

A hitelprogram esetében a rendelkezésre álló keretösszeg nem kevesebb, mint 59,63 milliárd Ft. A vállalkozások minimum 1 millió- maximum 50 millió forint hitelösszeget vehetnek igénybe – kezdő vállalkozások esetében az igénybe vehető hitelösszeg 25 millió Ft lehet maximum.

A pályázó vállalkozóknak a projektjük elszámolható költségének legalább 10%-át elérő önrésszel szükséges rendelkezniük. A kölcsön kamatmentes, kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési és szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.

A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, amelynek egyedi célkitűzése a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése a mikro-, kis- és középvállalkozások külső finanszírozáshoz történő hozzáférésének javítása révén. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, ami javítja a technológiai felkészültséget. A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak a támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők.

A hitelprogram keretében támogatásra jogosultak a devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel, illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel rendelkező, gazdaságilag potenciálisan életképes, azonban finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások, továbbá egyéni vállalkozók és egyéni cégek. A projekt megvalósítási helyszíne a konvergencia régiókban lehet.

A hitelprogramról további információ a https://www.palyazat.gov.hu/ginop-835-18-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-technolgiai-korszerstse-cl-hitelprogram-1 hivatkozást követve érhető el.