Cégek és szervezetek pályázhatnak a 2018-as év felelős foglalkoztatója címre

Kis, közép és nagyvállalatok (251 és 2000 fő, illetve 2000 fő feletti dolgozói létszámmal), valamint a közszféra intézményei pályázhatnak „Az Év Felelős Foglalkoztatója” címre, a GINOP 5.3.6.-17-2017-00001 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” kiemelt projekt keretében.

A tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ben is képzési különdíjban részesíti a képzés/szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázatot. Idén első alkalommal van lehetőség a Restart-Up különdíjra pályázni, azoknak a cégeknek, akik aktívan tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért.

A  felelős foglalkoztatók olyan eszközöket alkalmaznak és tevékenységeket folytatnak, amelyek  a  munkavállalók  elkötelezettségét  és  elégedettségét  növeli.  Fontosnak  tartják a minőségi munkahelyek megteremtését, a családbarát hozzáállást, a közösségteremtést, a fejlődési és előrelépési lehetőségek biztosítását, a képzést és fejlesztést, a csapatépítést, az egészségmegőrzést, a helyi közösségek és az egész társadalom fejlődését egyaránt. A tudatos stratégia segít a munkavállalók elkötelezettségének növelésében és a fluktuáció kezelésében is. Az ebből fakadó hatások pozitívan befolyásolják a vállalat eredményeit, a HR folyamatokat, a munkatársak közötti kapcsolatokat és a munkáltató külső és belső megítélését.

A pályázati benyújtási határideje: 2018. október 10.

https://www.ofa.hu/files/CSR/Palyazati_felhivas_2018_jo.pdf

https://www.ofa.hu/files/CSR/melleklet.zip