Szakmák bajnoksága – EuroSkill 2021

Idén kissé megcsúszva számolunk be a Szakmák Európa-bajnokságáról, azokról a fiatalokról, akik szakmájuk és tudásuk legjavát adva vettek részt a versenyen. Ebben a pandemikus időszakban az ausztriai Graz adott otthont a szakmák versenyének.. A közel négyszáz versenyző 31 országból érkezett és szeptember végén mérték össze tudásukat 38 szakmában. Magyarország 21 versenyszámban volt érdekelt 26 versenyzővel.

A verseny mellett számos egyéb programmal is készültek a grazi versenyszervezők. Több Try a skill standon próbálhatták ki magukat a látogatók a versenyen is megjelenő szakmákban. Bemutató szakmaversenyt ott rendeztek, ahol nem volt elegendő jelentkező egy csapat kiállítására.

A magyar csapatnak, szokás szerint nem volt szégyenkezni valója!

Aranyérmeseink:

Bokor Péter/Hutter Péter – kertépítő

Mérő Bálint – WEB-fejlesztő

Fekete Martin – épületasztalos

Cságoly Laura – szépségápoló

Ezüstérmeseink:

Bóné Áron Zoltán/Papp Ádám – informatikai rendszerüzemeltető

Bronzérmet:

Sajtos Dániel – bútorasztalos szerzett.

Kiválósági érmet szerzett a bajai Kató Szabolcs Áron virágkötő, a kiskunfélegyházi Kövér Dániel mechatronikus, valamint Simon Oliver festő, Nagy Nikolett fodrász, Török Balázs Máté víz- gáz- fűtésszerelő, Uszkó Dorka Csenge grafikus. A bemutatószakmákban ezüstöt kapott Takács Zoltán/Sipos Kristóf – ipar 4.0, és bronzérmet kapott Hökkön Szilárd/Kuller Máté ipari robotikában.

Ezzel az eredménnyel Magyarország a hatodik legjobb lett a megmérettetésen! Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek!