Diploma, nyelvvizsga nélkül

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tájékoztatása szerint – a COVID-19-járvány kapcsán bevezetett Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként nyelvvizsga nélkül is megkapják az egyetemi hallgatók a diplomájukat.

A nyelvvizsgamentesség minden hallgatóra vonatkozik, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz. Hogy a visszamenőlegesség milyen időtávra vonatkozik, még nem lehet tudni. A diplomák átvételét jelen pillanatban még nem tudják kezdeményezni a hallgatók az egyetemeknél, mivel a részletes kormányrendelet még nem áll rendelkezésre. A szokásos hivatalos rend szerint kormányrendelet fogja szabályozni a részleteket, az egyetemek csak ennek alapján adhatják majd ki a diplomákat.

A legfontosabb tudnivalókat és a teendőket részletező szabályokat, azok megszületése után, haladéktalanul eljuttatják az érintett hallgatókhoz. Érdemes tehát sűrűbben böngészni az egyetemek honlapját, illetve mi is igyekszünk azonnal beszámolni a vonatkozó kormányrendelet megjelenéséről.