Pályázati dömping várható jövő év elejétől

Olybá tűnik, indul a pályázati időszak. Persze a kiírás egy dolog, legyen bírálat és érkezzen a támogatás. Bízzunk benne, hogy így lesz. Addig is alábbi friss pályázatokat foglaltuk össze, vidéki és budapesti vállalkozásoknak.

Vidéki vállalkozásoknak:

  1. Infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása

 Közel 40 milliárdos kerettel megjelent a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívás, melynek keretében lehetőség nyílik a különböző vállalatirányítási és egyéb üzleti (vezetői döntéstámogató és információs, elektronikus iratkezelési, ellátási és ügyfélkapcsolati, csoportmunka, távmunka) rendszerek, megoldások bevezetésén és összehangolásán, a felhőalapú és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésére.

Tíz százalékos saját forrással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A támogatás összege 1 millió és 24 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 1,25 millió Ft és 37,5 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 31-től 2019. január 31-ig lehetséges.

  1. Infokommunikációs vállalkozások piacra lépésének támogatása

 Megjelent „Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása” című felhívás, amely segíti az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztését, bevezetését és üzleti hasznosítását.  A pályázat keretében lehetőség nyílik, külföldi szakkiállításokon, konferenciákon való részvételre, piacra jutás támogatására, tanácsadás igénybevételére és külpiaci tevékenységért felelős, belföldön foglalkoztatott munkatárs(ak) tevékenységére is.

A támogatás összege 2 millió és 40 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 2,5 millió Ft és 50 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét.  A támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 2-től 2019. február 2-ig lehetséges.

  1. K+F tevékenység támogatása hitellel kombinált pályázattal

100 milliárdos kerettel került meghirdetésre a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívás, melynek célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

A támogatás összege minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint. Az igényelhető kölcsön összege minimum 25 millió Ft, maximum 250 millió Ft, a támogatás mértéke maximum 55% lehet. A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 8-tól 2019. február 8-ig lehetséges.

 Komplex beruházások megvalósítása 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívás, 112,5 milliárd forintos keretösszeggel. A felhívás célja, hogy segítse a szabad vállalkozási zónák területén kívül a feldolgozóipari ágazatban és a szabad vállalkozási zónák területén a fenti tevékenységi korlátozás nélkül, a fejleszteni kívánó KKV-k olyan kapacitásbővítő beruházásait, amelyek pénzügyi szempontból életképesek. Lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére, infrastrukturális és ingatlan beruházásokra.

A támogatás összege 5 millió és 50 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 10 millió Ft és 145 millió Ft között lehet, a támogatás mértéke maximum 30% lehet. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 31-től 2019. január 31-ig lehetséges.

 

Pályázat Budapest és Pest megye vállalkozásainak:

  1. Épületenergetikai fejlesztések támogatása a Közép-magyarországi régióban

Kiírásra került a „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” című felhívás, a rendelkezésre álló keretösszeg közel 12 milliárd forint. A felhívás az energiahatékonyság javítását a vállalkozások épületei hőtechnikai adottságainak javítása, a nem termelési célú fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése megújuló energiaforrás hasznosításával, illetve a világítási rendszerek korszerűsítése, valamint megújuló alapú villamosenergia termelés beruházásai révén támogatja.

A pályázat keretében 3 millió Ft és 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatás, valamint 3 millió Ft és 50 millió Ft közötti kedvezményes kamatozású éven túli kölcsön igényelhető. A támogatást 2017. február 8-tól 2019. február 8-ig lehet igényelni.

További tájékoztatásért szokás szerint munkatársunk áll rendelkezésükre:

Csörögi Andrea

E-mail: csorogi.andrea@mppi.hu

Telefon: +36 20 9713544