Épületenergetikai fejlesztéseket támogató pályázatok

Társadalmi egyeztetésre kerültek, 130 milliárdos kerettel, az ország egész területén megvalósítható épületenergetikai fejlesztéseket támogató pályázatok.  A megújuló energiával kombinált beruházásokat vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes igénybevételével

lehet megvalósítani. Az uniós pályázatok mellett hazai forrásból is finanszírozhatók az energiatakarékos beszerzések, a kormány kétmilliárdos keretből nyújt támogatást elektromos autók megvásárlására.

  1. Megújuló energiával megvalósuló fejlesztések támogatása a vidéki régiókban

A hitellel kombinált vissza nem térítendő támogatás hozzájárul a vállalkozások megújuló energiaforrással kombinált energiatakarékos beruházásainak megvalósításához. A támogatással lehetővé válik napkollektoros és napelemes rendszerek telepítése, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése valamint hőszivattyú rendszerek alkalmazása.  Amennyiben cégének telephelye valamelyik vidéki régióban működik, akár 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 50 millió forint kölcsönt is igényelhet. A projekt összes elszámolható költsége nem haladhatja meg a 300 milliót.

  1. Pest megyében is elérhető az épületenergetikai fejlesztéseket támogató kiírás

 A közép-magyarországi régió vállalkozásainak is lehetőségük van telephelyük megújuló energiával kombinált épületenergetikai fejlesztésére. A pályázat keretében lehetőség nyílik a telephely hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségének renewable_energy_sourcescsökkentésére, fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére, bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására, valamint megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek megvalósítására. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön összege is maximálisan 50 millió forint lehet.

A pályázatokat a várhatóan 2016. november 15-től lehet benyújtani.

  1. Vásároljon vállalkozásának elektromos gépkocsit!

Most hazai forrásból szerezheti be tisztán elektromos hajtású személy- és kis-haszongépjárművét, akár természetes személyként, gazdasági társaságként vagy önkormányzatként is. A megadott „Elektromos gépkocsi katalógusban” szereplő járművek megvásárlása esetén a támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21%-a, de legfeljebb 1,5 millió forint. A pályázatok benyújtására 2016. október 21-től van lehetőség.

A támogatási lehetőségekről bővebb információt partnerünk honlapján, a www.mppi.hu oldalon talál, vagy a csorogi.andrea@mppi.hu e-mail címre írhat, vagy telefonon is felvilágosítást kaphat a +36 20 971-3544 számon.