Három új pályázat nyílt meg KKV-k részére

45 milliárdos kerettel került társadalmi egyeztetésre az elmúlt évek két legnépszerűbb pályázata, amely a vidéki régiókban működő mikro-, kis- és középvállalkozások komplex beruházásait támogatja. Jó hír, hogy a Pest megyei vállalkozások sem maradnak támogatás nélkül, hiszen az MFB által nyújtott nulla százalékos hitellel ők is könnyen megvalósíthatják fejlesztéseiket.

  1. KKV-k termelési kapacitásbővítő beruházásainak támogatása – kisebb volumenű fejlesztésekhez

A kiírás keretében a hazai ipar fejlesztését célozva, a feldolgozóipar területén tevékenykedő vállalkozásoknak lehetőségük nyílik termelési kapacitásaik bővítésére, azaz modern géppark és szállító- és csomagolóeszköz vásárlásra, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására.  Amennyiben telephelye Budapesten és Pest megyén kívül működik, akár 35-50%-os intenzitással minimum 5, maximum 25 millió forint támogatást is igényelhet.

 

  1. KKV-k termelési kapacitásainak bővítése – nagyberuházásokhoz

 A kiírás a kiemelt iparágakban működő vállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítását célozza meg. A konvergencia régión kívül működő cégek számára lehetőség nyílik modern eszköz- és géppark, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák (napelem, napkollektor), valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére és fenntartására.  A pályázat keretében 35-50%-os intenzitással minimum 25, maximum 250 millió forint támogatást is igényelhetnek a vállalkozások.

A pályázatokat a várhatóan 2016. november 15-től lehet benyújtani.

 

  1. Nulla százalékos hitel a Közép-Magyarországi régió vállalkozásainak

A program célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan kapacitásbővítő beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon nem jutnak finanszírozási forráshoz. A kölcsön összege minimum 1, maximum 50 millió Ft lehet, melyet olyan korszerű új és használt eszközök megvásárlására lehet fordítani, melyek kapacitásbővítést eredményeznek, és amelyekre tényleges piaci igény mutatkozik.  A beruházások megvalósítási helye a vállalkozás Pest megyében bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. Nem támogatottak a Budapesten megvalósuló projektek.

 

A támogatási lehetőségekről bővebb információt partnerünk honlapján, a www.mppi.hu oldalon talál, vagy a csorogi.andrea@mppi.hu e-mail címre írhat, vagy telefonon is felvilágosítást kaphat a +36 20 971-3544 számon.