Rovatindító

Sokat gondolkoztunk azon, hogy nyissunk-e új rovatot? Mennyiben függ össze híroldalunkkal a környezetvédelem ügye. Aztán arra a megállapításra jutottunk, hogy számunkra az ember és környezete a fontos, ilyen és ehhez hasonló témákban publikálunk. Márpedig az ember fejlődése, ha úgy tetszik képzése, gyarapodása, már nem – és napjainkban egyre kevésbé – különíthető el a globális környezetünktől. Ha a kedvezőtlen helyzetű emberekkel foglalkozunk, miért ne tennénk ugyanezt az egyre súlyosabb helyzetben lévő Földünkkel, környezetünkkel.

Mert igenis is fontosnak kell tartanunk, hogy a környezetvédelem ma már a tetteinket is átszője, ne csak beszéljünk róla. Hagyjuk az olyan lózungokat, mint Mit fogunk átadni a gyerekeinknek?, stb.

Az emberi tevékenységnek köszönhetően naponta tucatnyi állatfaj pusztul ki, mérgezzük magunkat a levegővel, műanyagokkal, fosszilis tüzelőanyagokkal. Lehet, hogy néha majd keményen fogunk fogalmazni, lehet ez sokaknak nem fog tetszeni, de célunk nem a tetszés, hanem a szem felnyitása. Milyen hazugságokkal tömjük saját fejünket, hogy elhiggyük, mindent megteszünk azért, hogy jobb világban éljünk. Meggyőződésünk, hogy már nem az utolsó órában vagyunk, hanem az utolsó 20 percben!

Ebben a rovatban a saját fejtegetéseinken túl olyan írásokat, cikkeket is meg fogunk osztani olvasóinkkal, amelyek más tollából származnak, de publikálásra érdemesnek, mi több fontosnak tartjuk.

Mottónk: mit sem ér az emberi géniusz, ha körülötte minden rothadt!