Szép siker az Euroskill budapesti megmérettetésén

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, idén Budapest adott otthont a híres Euroskills-bajnokságnak, amely az egyes mesterségek szépségeit mutatta be a közönségnek és egyben a fiatal európai „mesterek” versenye is. A megmérettetésen 500 versenyző vett részt 39 szakmából, 24 európai országból.

Az Euroskills bajnokságot kétévente rendezik meg a WorldSkills Europe szervezet tagállamainak egyikében. Idén Magyarországot, Budapestet érte az a megtiszteltetés.

A Hungexpon megrendezett bajnokságon – ami a világ legnehezebb megmérettetései közé tartozik – a hasonló versenyektől eltérően nem csupán az elkészült termékeket, szolgáltatásokat értékelik, hanem azokat a képességeket és technikai tudást is, amelyek elengedhetetlenek a professzionalizmushoz. A szakácsok esetében például a zöldségek szakszerű felvágását vagy a tálalás előkészítését is.

A versenyen a huszonöt év alatti szakképesítéssel rendelkező, vagy éppen azt megszerző diákok vehetnek részt. Bár sokan már csak azért is igyekszenek a magyar szakképzést lenézni és legyinteni a minőségére, azért a magyar fiatalok mindig bizonyítanak, hogy nem olyan az a ló, mint amilyennek kinéz.

Idén 9 magyar fiatal szerzett érmes helyezést a rangos és igen nehéz és sok területen megrendezett versenyen. Érmes fiataljaink:

Nagy Ádám épületasztalos, arany

Simon Krisztián bútorasztalos, arany

Sipos Balázs Kristóf és Takács Zoltán mechatronika, arany

Cseke Szabolcs díszítőfestő, ezüst

Varholik Dávid ápolás és gondozás, ezüst

Balogh Ákos webfejlesztő, ezüst

Balogh Krisztián kőfaragó, bronz

Takács Dániel virágkötő, bronz

Zaj Ádám hegesztés, bronz érmet szerzett.

Teljesítményükhöz és felkészítőjükhöz csak gratulálni lehet.

Hogy mennyire lehet a sikernek és a részvételnek örülni, azt az is bizonyítja, hogy a versenyzők szemmel láthatóan igen jó hangulatban töltötték az időt. Az igazi boldogság tükröződik az arcukon.

 

 

Képek forrása: WorldSkills Europe Facebook