Tíz ok, amiért érdemes a német nyelvet megtanulnod

Egy érdekes, a nyelvtanulásra serkentő írásra bukkantunk, amelyet most megosztunk az olvasóval. Hozzátéve, hogy nem csak a németet, bármely nyelvet érdemes tanulni…

1.) A német nyelv 120 millió ember anyanyelve Európában. A német nyelv Európán belül a legtöbbet használt nyelv. Ha megtanulod a német nyelvet, akkor több, mint 120 millió emberrel tudsz kommunikálni. Ez azt jelenti, hogy Európán belül egyik anyanyelvet sem beszélik többen, mint a német nyelvet. Sem az angolt, sem a franciát, sem a spanyolt, sem az olaszt.

2.) A német nyelv a világon az angol mellett a második legfontosabb nyelv. Közép- és Kelet-Európában pedig a legfontosabb idegen nyelv.

3.) A német nyelv Ausztria, Németország, Svájc, Liechtenstein, Luxemburg, Észak-Olaszország, Kelet-Franciaország és Belgium egy részének hivatalos nyelve.

4.) A tudomány és a technika terén a német nyelv a második legfontosabb nyelv a világon.

5.) A német nyelv az angol után a legtöbbet használt nyelv az interneten. Az internetes oldalak több mint 8 %-a német nyelvű.Sprechen Sie Deutsch

6.) A német nyelvvel könnyebb elhelyezkedni, munkát találni.

7.) A németek az utazás világbajnokai. Ha valaki a turizmus terén szeretne dolgozni, akkor a német nyelvet feltétlen beszélnie kell.

8.) Ha utazni szeretnél, akkor Európán belül majdnem minden országban könnyebben meg tudod megértetni magad német nyelven, mint angolul, mert a közkedvelt, turisztikailag érdekes országokban, mint Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban vagy Törökországban a hotelek, éttermek és hivatalok a többségében német turistákra vannak ráállva, így inkább beszélik a német nyelvet, mint az angolt.

9.) A kelet-európai országokban a gyermekek több mint fele már az általános iskolában németet tanul. De még Japánban is az egyetemisták 70 %-a.

10.) A nemzetközi vállalatok manapság mindkét világnyelv ismeretét megkövetelik: az angolt és a németet.

 

Forrás: https://kontaktmagazin.hu/2015/03/06/miert-erdemes-nemet-nyelvet-megtanulni/