?>

A fogyatékosság rovat cikkei

 • Ne hagyja elveszni az adókedvezményt!

  Ne hagyja elveszni az adókedvezményt!

  Bizonyos betegségekben szenvedő dolgozónak akár a minimálbér öt százalékát kitevő pénzt hagy az állam a zsebében, adókedvezmény formájában. Mivel idén is emelkedett a minimálbér összege, ezért 2019-ben ez az összeg akár


 • Rakjunk rendet a megváltozott munkaképességűeknél – 2. rész

  Rakjunk rendet a megváltozott munkaképességűeknél – 2. rész

  Sokszor tapasztaljuk, hogy sem a „hétköznapi” ember, sem a munkáltató nincs igazán tisztában azzal, hogy kit, mikortól, mi alapján nevezünk megváltozott munkaképességű munkavállalónak. A HR Portál segítségével igyekszünk egy kis fényt gyújtani, annak érdekében, hogy tisztább legyen a kép. Az előző részben azokat a fogalmakat tekintettük át, amelyek alapján beszélhetünk megváltozott munkaképességről. Most a munkajogi részbe, a keresőtevékenységre és az egyes betegségekre fókuszálunk.


 • Emberség nulla, hatósági igazolvány nulla

  Emberség nulla, hatósági igazolvány nulla

  Engedjék meg, hogy egy mai hírt idézzek a hvg.hu oldalról: Hiába utaztak a zalai kisvárosból a fogyatékkal élők Veszprémig, hogy bemehessenek az állatkertbe, ott nem engedték be őket kedvezményes belépővel, mert csak hatósági igazolványuk volt. A teljes árú jegyeket nem tudtak kifizetni, így hazamentek.