A fogyatékkal élő rovat cikkei

 • Ne hagyja elveszni az adókedvezményt!

  Ne hagyja elveszni az adókedvezményt!

  Bizonyos betegségekben szenvedő dolgozónak akár a minimálbér öt százalékát kitevő pénzt hagy az állam a zsebében, adókedvezmény formájában. Mivel idén is emelkedett a minimálbér összege, ezért 2019-ben ez az összeg akár


 • Rakjunk rendet a megváltozott munkaképességűeknél – 2. rész

  Rakjunk rendet a megváltozott munkaképességűeknél – 2. rész

  Sokszor tapasztaljuk, hogy sem a „hétköznapi” ember, sem a munkáltató nincs igazán tisztában azzal, hogy kit, mikortól, mi alapján nevezünk megváltozott munkaképességű munkavállalónak. A HR Portál segítségével igyekszünk egy kis fényt gyújtani, annak érdekében, hogy tisztább legyen a kép. Az előző részben azokat a fogalmakat tekintettük át, amelyek alapján beszélhetünk megváltozott munkaképességről. Most a munkajogi részbe, a keresőtevékenységre és az egyes betegségekre fókuszálunk.


 • Ne habozz, Rehabozz! – Támogatókat keres a Rehab Critical Mass!

  Ne habozz, Rehabozz! – Támogatókat keres a Rehab Critical Mass!

  Májusban ismét megrendezik a fogyatékkal élők felvonulását, de jól jönne egy kis segítség! A Rehab Critical Mass az érintettektől induló és alulról építkező civil önszerveződés, mely társadalmi összefogást szorgalmaz a fogyatékossággal élő emberek életminőségének és önállóságának javításáért, társadalmi integrációjuk proaktív elősegítéséért.